Nyheter

noimage

Foreign fans - David fra Nederland
Bli kjent med David fra Nederland!

Fotball er ei fin greie hvor logikk av og til gjelder, andre ganger ikke.

Når en 15 år gammel gutt fra Nederland holder med Aalesunds Fotballklubb kan man trygt si at logikk ikke er tilfelle, men slik er altså ståa med 15 år gamle David fra Sittard.

 

 

Flere av dere har sikkert allerede lagt merke til denne karen på twitter (@AalesundsFK_NL) og Speakers Corner, men dere var neppe klar over at dette er snakk om en guttunge på 15 år. Det var nok heller ikke NRK da de brukte han som kilde i en av sine nettsaker om at en tyrkisk klubb var interessert i Hamdallah. (http://www.nrk.no/mr/aafks-hamed-allah-til-tyrkia_-1.11396470 ) ..

 

Journalistikken til NRK kan nok diskuteres, men engasjementet til David er udiskutabelt. Derfor var et på sin plass med en prat med gutten for å høre hva som er greia og hva som faktisk foregår.

 

-Hei David! Hvem i alle dager er du?

- Hei! Jeg er David, en snart 16 år gammel kar fra Sittard i sør-Holland. Jeg går fremdeles på ungdomsskolen, og er en helt vanlig gutt på min alder som er interessert i fotball og «gaming».

 

-Hvorfor i alle dager har Aalesunds Fotballklubb fattet din interesse?

-Det kan kanskje høres rart ut, men mitt forhold til AaFK startet med Playstation og Fifa12. Jeg og en kompis bestemte oss en kveld for å spille med norske klubber, og jeg likte virkelig å spille med AaFK. I ettertid søkte jeg opp klubben både på google og youtube, og jeg likte det jeg så. Dette førte til at jeg valgte å se noen kamper på internett. Den første kampen jeg så var i 2012.

 

-Fine greier! Var det noe spesielt med klubben som gjorde deg interessert?

-Vanskelig å si. Trolig alt! Herlige fans, gode spillere og en nydelig stadion.

 

-Og nå følger du AaFK daglig?

-Ja. Jeg går inn på aafk.no og forumet Speakers Corner hver eneste dag. Jeg kan selvsagt ikke norsk, men google translate er til god hjelp. Speakers Corner har og en tråd for fans fra utlandet hvor alt er skrevet på engelsk, og den var til god hjelp når den først ble oppretta. I det siste har det dessverre blitt lite aktivitet..

 

-Og kampene, de ser du online?

-Ja. Så sant der finnes en stream så ser jeg på kamp. Forrige sesong så jeg rundt 20 kamper. Av og til virker ikke linken jeg finner, noe som er meget irriterende.

 

-Når du ser såpass med kamper betyr det nok at du har gjort opp noen meninger om laget også. Hvem er dine favoritter, og har du noen ønsker for laget til neste sesong?

-Min favoritt er Leke James. Et enormt talent og jeg liker virkelig hans spillestil. Utover det liker jeg virkelig laget vi har og ønsker ikke mer enn at vi spiller attraktiv fotball. Og topp 3! Og forresten.. At Hamdallah blir enda mer en lagspiller enn forrige sesong.

 

-Nok om AaFK. Hvem er ditt lokale lag, bryr du deg om de, og hvordan i alle dager gjør de det?

-Jajaja, Jeg støtter mitt lokale lag. De er Fortuna Sittard og spiller på nest øverste nivå i Nederland. Jeg har sesongkort og drar av og til på bortekamper. Akkurat nå gjør det det rimelig svakt og ligger på 15.plass av 20 lag. De har en stor stadion som tar rundt 12 500, men har bare 2000-3000 på kampene. Men de som faktisk kommer er fantastisk!

 

-Noen likheter mellom AaFK og Fortuna Sittard?

-Ja, begge har fantastiske supportere!

 

-Godt sagt! Til sist, når kan vi vente å treffe deg i Ålesund?

-Når jeg er gammel nok har jeg veldig lyst å komme til Ålesund for et par uker.

 

Du er velkommen David! Snakkes i Ålesund!

Published 05.01.2014 Skriv ut artikkelen Bookmark and Share

Reporter :  admin
Source : 


  • x